Gondoskodjon a megfelelő hajtástechnikáról kiváló mezőgazdasági ékszíjjal!

tagex.hu_.18febr.jpg

Az ékszíj fontos szerepet tölt be a különböző eszközök működésében. Az egymástól eltérő méretű gépek más-más típusú ékszíjakat igényelnek. Csere alkalmával nagyon fontos, hogy minden tulajdonságot figyelembe vegyen és ezeknek megfelelően szerezze be a minőségi mezőgazdasági ékszíjakat.

Az ipar különböző területein, így a mezőgazdaságban is, kiemelt funkcióval rendelkeznek az ékszíjak. A tárcsa és a szíj között súrlódási erő jön létre, amit megnövel az ékszíj. Ennek köszönhetően azonos tengelyterhelésnél nagyobb hajtóerőt eredményezhetünk. Ügyelnünk kell a szíjfeszítés mértékére, hiszen ennek állíthatóságával biztosíthatjuk a gondtalan üzemeltetést.
Többféle ékszíjat különböztethetünk meg annak megfelelően, hogy pontosan milyen ipari vagy mezőgazdasági gép esetében használatos. Találkozhatunk klasszikus ékszíjakkal, keskeny vagy normál profilú ékszíjakkal vagy a mezőgazdaságban leggyakrabban alkalmazott hatszögletű ékszíjakkal. Az utóbbit akkor használjuk, ha a forgatónyomaték átvitele ellentétes forgási irányban szükséges.

A mezőgazdasági ékszíjak jelentős mértékben befolyásolják, hogy mennyire hatékonyan és gazdaságosan működtethetjük gépeinket. Minél nagyobb méretű gépezettel dolgozunk, annál fontosabb, hogy magas minőségű mezőgazdasági ékszíjjal rendelkezzünk. A mezőgazdasági ékszíjak sorában megtalálható szimpla vagy átlapolt hajtószíjak, variátorszíjak közül a paramétereknek megfelelő ékszíjat szükséges beszereznünk. Tudnunk kell, hogy nem egyféle ékszíjjal működnek eszközeink, hanem más-más típusú darabokra van szükségünk. Nem mindegy, hogy melyik ékszíjat hova helyezzük, ezért mindenképp tájékozódnunk kell, mielőtt használatba vesszük, hiszen a nem megfelelő kellék alkalmazása esetén komoly meghibásodást is okozhatunk.

Hosszú időn keresztül helytálló, megfelelő méretű mezőgazdasági ékszíjakhoz juthat, ha cégünkhöz fordul. Látogasson el akár már most a www.tagex.hu címen elérhető honlapunkra!

Tervezzen hosszú távra és üzemeltesse gondtalanul gépeit a megfelelő mezőgazdasági ékszíjak kiválasztásával! Megrendeléssel és egyéb felmerülő kérdéseivel kapcsolatban keressen bennünket a 06-74/413-429-es telefonszámunkon vagy a tagex@tagex.hu e-mail címünkön!

Top