Az aprítógépek

jgmax.hu_.18.06.jpg

Sokat haladt előre a technológia az utóbbi évtizedekben, a gépesítés ma már nem csak célszerű, hanem elengedhetetlen, hiszen a gyors és hatékony munkavégzés alapelvárás. Manapság már szinte minden munkafolyamathoz találunk erdészeti gépet, a fakitermeléstől kezdve az aprításig. Az alábbiakban a faaprítók előnyeit mutatjuk be.

A faaprító neve elég beszédes a funkcióját tekintve: feladata a faanyag apróra vágása különféle felhasználásra. Faaprítókra akkor van szükség, amikor az erdőgazdaságban keletkező mellékterméket valahogy fel kell dolgozni. Ez lehet akár rönkfa, vágástéri hulladék vagy esetleg nagy mennyiségű fűrészüzemi melléktermék. A fakitermelés során keletkező hulladék a faaprítónak köszönhetően nem veszik kárba, mert újrahasznosítható. A faaprító által feldolgozott faanyagot sok mindenre fel lehet használni, legnépszerűbb felhasználási módja a biomassza tüzelés illetve egyre elterjedtebbé válik az energiatakarékos és olcsó pellettüzelés, ehhez kiváló alapanyag a faaprólék, de a mezőgazdaságban is nagy hasznát veszik az aprított fának, különösen a fakéregnek.

Ami pedig a gyártókat illeti, több olyan nívós cég van, ami megbízható faaprítókat gyárt. Az egyik ilyen népszerű vállalkozás a Mus-Max, mely környezettudatos és innovatív lendülettel gyártja a nagyteljesítményű faaprítókat Woodterminator márkanév alatt. Hasonló népszerűségnek örvend a Schliesing vállalat, ami a középméretű motoros és kardánhajtású faaprító gépek gyártásában jeleskedik. Bármelyik márkát választjuk, biztosak lehetünk abban, hogy a legjobb minőségű faaprítóval dolgozhatunk a jövőben.

Mindkét márka faaprító gépeit megtalálja cégünk, az erdészeti gépekre szakosodott JG-MAX Bt. kínálatában! További információért látogasson el honlapunkra, a www.jgmax.hu webcímre, és tekintse meg termékeink széles választékát! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36/70-537-5387-es telefonszámon, illetve az info@jgmax.hu e-mail címen!

Top