A porszórásról bővebben

knipl.com18aug.jpg

Manapság az egyik legelterjedtebb festési, illetve bevonatolási technológia az elektrosztatikus porszórás, mert számos előnnyel rendelkezik más festési eljárásokkal szemben. Az eljárás során egy porszóró berendezéssel elektrosztatikusan feltöltött, színezett, műanyag-por alapú festéket fújnak az alkatrészre, ami – a töltöttségből következően – magához vonzza a festékport. A következő lépésben a munkadarabot kemencébe helyezik, ahol kb. 160-200 °C-on ráolvasztják a felvitt festéket.

Az elektrosztatikus porszórás előnye, hogy tartós felületet eredményez, általában egyrétegű, ezáltal gyors technológia, ugyanis nincs száradási idő, emellett egyedi színek és textúrák keverhetőek a megrendelő igényei szerint. Rendkívül egyenletes felület érhető el vele, mert a festéket rápermetezik a felületre, majd melegítik, így nem marad vissza megfolyás, vagy más, az eljárásból fakadó nyom. A porszórás környezetbarát, mert nincs oldószer felhasználás, illetve a zárt kamrás eljárásnak köszönhetően károsanyag-kibocsájtás sem, és ha ez nem lenne elég, a porszórt felületek UV- és időtállóak is.

Az elmúlt néhány évben ez a technológia egyre népszerűbb, folyamatosan növekszik rá az igény, ugyanakkor a megrendelők magas követelményeket támasztanak a porfestés minőségére vonatkozóan. A porszórás ugyanis viszonylag vastag bevonatot eredményez, a megrendelők viszont sokszor a nagyon vékony végeredményt preferálják, ami inkább a hagyományos festési eljárásokkal oldható meg. Másrészt a technológia – összetettsége miatt – kisebb darabszámú sorozatoknál drága; éppen ezért érdemes igénybe venni a Knipl Kft. bérfestési szolgáltatását!

Ha Ön is szeretné gyártmányait, illetve tárgyait porszórással lefestetni, akkor keresse fel cégünk honlapját, amit a www.knipl.com címen érhet el, és itt megtekintheti komplett tevékenységi körünket és referenciáinkat is! Ha kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken: hívja a +36-74-550-540-es telefonszámunkat, vagy írjon az info@knipl.com e-mail címünkre!

Top