Mik is azok a szimeringek?

ktt.hu_.18.08.jpg

A különböző alkatrészek legfőbb feladata, hogy a gép megfelelő működéséről gondoskodjanak, illetve, hogy megóvják a szennyeződésektől a készülékek belső műszaki területeit. E téren az egyik legfontosabb szerepet a tömítések töltik be, amikből manapság egyre többféle típus kerül ki a gyártóktól annak érdekében, hogy képesek legyenek még inkább betölteni funkciójukat. Manapság a leggyakrabban alkalmazott védőtömítéseknek a szimeringek számítanak, amelyek radiális tengelytömítő gyűrűk, nevüket pedig feltalálójukról, N. Simmerről kapták.

A szimeringekbe rugót építenek be, hogy a tömítőajak nyomását hosszú időn keresztül folyamatos értéken tartsák. A tömítéseket gyártó cégek az évek során a szimeringek sokféle változatát fejlesztették ki. A különbségek elsősorban a házak és a védőajkak kialakításában jelentkeznek, ennek köszönhetően egyre több berendezés esetében bizonyulnak ideális választásnak, mint védőtömítések.

A szimeringeket nemcsak kialakításukban különböztetik meg, hanem alapanyag felhasználásukat tekintve is. Jelenleg háromféle anyagból kerülnek legyártásra a védőtömítések; butadién kopolimer és akril-nitrilből, fluórtartalmú vagy szilikon gumiból. Utóbbi előnye, hogy kiváló öregedés-, ózon- és időjárásálló, rugalmasságát pedig nagyon alacsony és magas hőmérsékleten is megőrzi, tökéletesen ellenáll ásványi olajjal, zsírokkal és lúgokkal szemben. A fluórtartalmú gumiból készült szimeringek jó kémiai ellenálló képességűek, magas hőmérsékletű alkalmazásokhoz ajánlottak. A butadién kopolimer és akril-nitrilből legyártott védőtömítések pedig az ásványolajakkal, zsírral, vízzel és hűtőfolyadékkal szemben ellenállóak.

Ha Önnek is megbízható szimeringekre van szüksége, melyekhez kedvező feltételekkel szeretne hozzájutni, keresse fel cégünket, a KTT Kubinszky Tömítéstechnika Kft.-t! További információkat vállalkozásunk tevékenységéről, termékeiről honlapunkon, a www.ktt.hu oldalon találhat! Kérdés esetén bátran keressen minket telefonon, a 06-99/524-270-es számon vagy írjon e-mailt a ktt@ktt.hu címre!

Top