Minden, amit a gyógyszeripari nyomószűrő berendezésekkel kapcsolatban tudni érdemes

kiskunmeridian.hu_.19okt.jpg

Szűrésre a vegyipar területén számtalan esetben szükség van, ez az egyik leggyakrabban alkalmazott művelet. Cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik olyan nyomószűrő berendezések gyártásában, melyek kiválóan megállják a helyüket a vegyiparban. Az általunk gyártott gépek egyik leggyakoribb felhasználási területe a gyógyszeripar, ahol kiemelt figyelmet kell fordítani a készülékek megbízhatóságára. Gyógyszeriparban használatos nyomószűrő berendezésekkel kapcsolatban a legjobb, ha hozzánk fordul Ön is, hiszen a mi készülékeinkben biztosan nem fog csalódni!

A nyomószűrő berendezések egyik típusa a szűrőprés, melynek nagy előnye, hogy nagyon sokoldalú, ugyanakkor viszonylag kicsi a helyigénye. Az összeszorított elemek bordái között távozik a szűrőközegen átnyomott szűrlet, melynek eltávolításához a szűrő cseréjére van szükség. Létezik kamrás nyomószűrő berendezés is, melyek esetében a szűrlet az úgynevezett kamrákban gyűlik össze.  A gyógyszeriparban népszerű szűrőanyag a Seitz szűrőlap, ami hatékony és csírátlanító szűrést tesz lehetővé. Cellulózból, kovaföldből és perlitből áll, viszonylag könnyen tisztítható.

Gyakran használatos a keretes szűrő is, ami rozsdamentes fémből készül, függesztett szűrőkeretekből, bordás elemekből és szűrőlapokból áll. A gépben a folyadék nyomás alatt áramlik keresztül, végül egy fogadóedénybe érkezik. Ezek a nyomószűrő berendezések jól használhatóak sűrű, azaz nagyobb szárazanyag tartalmú vegyületek esetén is.

A nyomószűrő berendezések esetén nagyon fontos, hogy megbízható, tapasztalt cég végezze a kivitelezést, hiszen a gépeknek fontos szerepük van a gyártási folyamatban. Amennyiben ilyen készülékekre van szüksége gyógyszeripari felhasználás céljából, a legjobb, ha hozzánk fordul! Kattintson a www.kiskunmeridian.hu weboldalra, ha pedig további kérdése van, keresse bizalommal munkatársainkat a +36(76)560-427-es telefonszámon vagy az info@kiskunmeridian.hu e-mail címen!

Top