Mikor érdemes fésűs tömítéseket alkalmaznunk?

tothtomites.hu_.jpg

A fésűs tömítések jellemzően nem a magánszektorban keresendő alkatrészek, hiszen elsősorban nagyobb üzemek, gyárak és gépek üzemeltetésénél alkalmazzák őket. Általában a termelő ipar kiszolgálására alkották meg őket. A fésűs tömítéseket akkor alkalmazzuk, amikor az illesztéseknél lévő alacsony felületi erők ezt szükségessé teszik. Mindezt nagy nyomású gépeknél, berendezéseknél és hálózatoknál is alkalmazhatjuk, köszönhetően a kifújásokkal szembeni nagy fokú ellenálló képességének.

 

A fésűs tömítések azon bordázott felületű fémtömítésekhez tartoznak, amelyeket karimatömítésként alkalmaznak, elsősorban ingadozó nyomás és magas hőmérsékleti körülmények között. A fésűs tömítésekben alkalmazott nem fémes burkoló felület biztosítja, hogy a karimák ne károsodjanak meg még rendkívül szélsőséges igénybevétel esetén sem. A fémgyűrűn található fésűs felület pedig az egyik legjobb tömítési tulajdonságokkal rendelkezik.

 

Ezek a fésűs tömítések legnagyobb előnyei

 

A fésűs tömítések a köpenyes tömítések tökéletes helyettesítői, ezért olyan speciális és bonyolult berendezéseknél is alkalmazzák őket mint a reaktorok, a karimakötések és a hőcserélők. A fésűs tömítések azért is népszerűek mert óriási, akár 400 bar üzemi nyomás elviselésére is képesek és képesek üzemelni akár 1000 Celsius fokos hőmérsékleten is.

 

Sok helyen azért alkalmazzák őket mert a szélsőséges nyomás és a hőmérsékleti ingadozás ellenére is képesek megőrizni tömítő képességüket. A szilárd szerkezetük pedig akár nagyobb átmérő esetén is problémamentesen biztosítja a kezelést és a beszerelést. További előnyük, hogy már meglévő rendszerekbe is beszerelhetőek utólagos átalakítások nélkül is.

 

A fésűs tömítések specialistája a Tóth és Társai Tömítésgyártó és Forgalmazó Kft, amely sok éves szakmai tapasztalattal és magas minőségben kínálja tömítő anyagait, felszereléseit és alkatrészeit országszerte. Szolgáltatásaikról és termékeikről a http://tothtomites.hu weboldalon tájékozódhatunk, de bővebb felvilágosítást kaphatunk a 06-20/444-7030-as telefonszámon vagy az info@tothtomites.hu e-mail címen egyaránt.

Top