A betonacél távtartók szerepéről röviden

betonacel-tavtartok.jpg

Ma már rengeteg különféle építőanyag felhasználásával készül egy-egy épület, de továbbra sem hiányozhatnak az olyan hagyományos megoldások, mint amilyen a beton. A beton biztos alapot szolgáltat az építkezések során, ezért régóta kedvelt alapanyag, ám az évek múlásával változott a felhasználása. Nagy jelentőséggel bír a kivitelezés során a betonszerkezetek megerősítése, amihez betonacél szálakat alkalmaznak a szakemberek, és természetesen ennek is megvan a maga technikája, illetve eszközei.

A megfelelő vastagságú és hosszúságú betonacél szálak kiválasztása, továbbá a szükséges mennyiség meghatározása mind nagy jártasságot követel a szakemberektől, ezzel azonban még nem ér véget a beszerzés. Szükség van ugyanis betonacél távtartók használatára, amik azt a célt szolgálják, hogy a szálak megfelelő távolságra legyenek egymástól.

távtartók betonacélhoz régen fából, cserépből vagy téglából készültek, ezek azonban jól vezetik a vizet, a betonacél korróziója pedig idővel komoly károkat okoz a szerkezetben. Ezzel szemben a korszerű betonacél távtartók nem vezetik a vizet, melynek köszönhetően jelentősen növelhető a betonszerkezetek élettartama. Az eszközök többféle változatban érhetőek el, melyek közül az unifix és ultrafix betonacél távtartók a leggyakrabban használt típusok. Míg az unifix elemek egy pontban nyújtanak stabil alátámasztást, addig az ultrafix elemek univerzálisan használhatóak, akár függőleges szálakhoz is.

Szeretne többet megtudni a betonacél távtartók szerepéről? Segítségre lenne szüksége a megfelelő építőanyagok és kapcsolódó eszközök megvásárlásához? A Betonacél Szerelő Kft. szakértőire számíthat, ha betonszerkezetek megerősítéséhez keres korszerű megoldásokat! Amennyiben munkájához nem hiányozhatnak a betonacél szálak és a távtartók betonacélhoz, nézzen körül www.betonacelszerelo.hu weboldalunkon, és ismerkedjen meg szolgáltatásainkkal! Árajánlatért lépjen velünk kapcsolatba a zita.ujhelyi@betonacelszerelo.hu e-mail címen vagy a +36-30-391-8914-es telefonszámon!

Top