A fémipari alakító-forgácsoló gépek kiválasztásának szempontjai

femipari-alakito-forgacsolo-gepek.jpg

A gyártási folyamatokhoz ma már szorosan kötődnek a különféle szerszámgépek, amik emberi erő nélkül, ám emberi irányítás alatt képesek alakítani a munkadarabokat. Szerszámgépek alatt a legtöbb esetben fémipari alakító-forgácsoló gépeket értünk, melyek rengeteg különféle típust foglalnak magukba. Többféle tényező befolyásolja, hogy egy-egy munkafolyamathoz melyik gép a legalkalmasabb, ezért mindig az adott feladathoz mérten kell választani. Mi alapján osztályozhatjuk a fémipari alakító-forgácsoló gépeket, és milyen kérdések merülhetnek fel?

A szerszámgépek osztályozásának legelterjedtebb formája az alakítás módja szerint történik. Ez alapján megkülönböztetünk forgácsoló szerszámgépeket, mint például esztergagépeket és fúrógépeket, valamint képlékenyalakító szerszámgépeket, ezen belül hidegalakító és melegalakító típusokat. Előbbi kategóriába tartoznak például az élhajlító gépek és a présgépek, utóbbiba pedig olyan gépeket sorolunk, mint a meleghengerlő lemezgyártó gépek. A fémipari alakító-forgácsoló gépeket az információ jellege szerint is osztályozhatjuk. Ilyen szempontól beszélhetünk kézi irányítású és programvezérlésű szerszámgépekről, megmunkáló központokról, valamint rugalmas gyártócellákról és gyártórendszerekről.

Többek között a megmunkálandó munkadarab anyagától, méretétől, geometriájától, továbbá a megmunkálási pontosságtól, a technológiától, az alkalmazott szerszámtól, az elvárt termelékenységtől és automatizálási foktól függ, hogy melyik fémipari alakító-forgácsoló gépet érdemes választani.

Ön már tudja, hogy milyen fémipari alakító-forgácsoló gépre van szüksége? Esetleg szívesen kérné szakértők tanácsát a megfelelő szerszámgép kiválasztásában? A FERMAT Gépek Kft. új és használt szerszámgépek széles választékával, valamint szaktanácsadással várja, de igény szerint a vásárlást követően is számíthat ránk. Ha kíváncsi a részletekre, az általunk biztosított fémipari alakító-forgácsoló gépek kínálatáról és szolgáltatásainkról bővebben tájékozódhat a www.fermatmachinery.com weboldalon! Kérdéseit szívesen megválaszolják szakértőink, lépjen velünk kapcsolatba a +36-32-422-670-es telefonszámon vagy az info@fermat.cz e-mail címen!

Top