Hidak és felüljárók statikai vizsgálata útvonal kidolgozása során

feluljarok-statikai-vizsgalata.jpg

A szállítmányozás egy olyan összetett tevékenység, melyet számos egymásra épülő szervezési teendő előz meg annak érdekében, hogy a rakomány időben és épségben célba érjen. Ám abban az esetben, ha túlsúlyos járművekről van szó, különösen nagy gonddal kell eljárni az útvonal kidolgozása során. Ilyen helyzetekben kiemelt figyelmet kell fordítani a szabályos ás biztonságos közlekedésre, a KRESZ ugyanis súlykorlátozást szab bizonyos esetekben. Ennek megfelelően túlsúlyos járművek esetén szükségessé válhat a hidak és felüljárók statikai vizsgálata a szállítmányozást megelőzően.

Nagy figyelmet kell szentelni a hidak és felüljárók terhelhetőségének, ugyanis abban az esetben, ha a jármű és a rakomány össztömege meghaladja az előírt súlyhatárt, változtatni kell az útvonalon. A súlyhatár úgy van megszabva, hogy ne fordulhasson elő probléma, a felüljárók és hidak statikai vizsgálata mégis jó döntés az útvonal kidolgozása során, hiszen ilyen formában maximálisan biztonságosan lehet eljárni.

A statikus szakemberek többféle mérést végeznek annak érdekében, hogy a vizsgálat valamennyi fontos tényezőre kiterjedjen. A hidak és felüljárók statikai vizsgálata ennek megfelelően magába foglalja a betonszilárdság ellenőrzését, valamint a nedvességtartalom, a kloridtartalom és a karbonátosodási mélység mérését, továbbá a külső körülmények elemzését.

Szállítmányozással foglalkozik, és gyakran túlsúlyos járművekkel kell dolgoznia? Szeretné, ha a felüljárók és hidak statikai vizsgálata is beletartozna az útvonalak kidolgozásába? Cégünk, a Veressped Bt. teljes körű támogatást nyújt a megrendelőknek, így szolgáltatásaink között a hidak és felüljárók statikai vizsgálata is megtalálható.

Tevékenységünkről és az általunk biztosított lehetőségekről mindent megtudhat, ha ellátogat a www.veressped.com weboldalra. Amennyiben érdekli a szakszerű útvonaltervezés, illetve a felüljárók és hidak statikai vizsgálata, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén! Várjuk megkeresését a +36-20-965-9446-os telefonszámon és a veressped@veressped.hu e-mail címen!

Top