A fekete lágyhuzal alkalmazásával kapcsolatos tudnivalók

fekete-lagyhuzal.jpg

Manapság már számtalan technikát és alapanyagot alkalmaznak az építőiparban, köztük egyre több innovatív megoldás létezik. Ám vannak olyan hagyományos építőanyagok is, amik napjainkban is ugyanolyan fontos szerepet töltenek be, mint korábban. Ide sorolható többek között a fekete lágyhuzal, ami kötöződrót vagy kötözőhuzal néven ismert a köznyelvben. Mi is ez pontosan, hogyan állítják elő, és mit érdemes tudni a beszerzéssel kapcsolatban? Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat a témában!

fekete lágyhuzal a leggyakrabban használt acélipari termékek egyike, rendszerint kör keresztmetszetű, tekercsekben kapható építőipari alapanyag. Előállítása többféle módon történhet; hengerléssel, húzással, illetve sajtolással, a végeredmény pedig lehet kész- és félkész termék is. A könnyen alakítható, mégis strapabíró lágyhuzal tulajdonságai tovább javíthatók, ha azt hőkezelésnek vetik alá. Ennek köszönhetően javulnak az anyag fizikai tulajdonságai; nő a szakítószilárdsága, valamint csökken a keménysége, így válik még könnyebben alkalmazható építőanyaggá.

fekete lágyhuzal többféle átmérővel készül, a mindössze néhány század milliméteres változattól a 12-14 milliméteres verzióig lehet választani, ha beszerzésre kerül sor. Elsősorban ez az oka annak, hogy igen széles skálán mozog a lágyhuzal alkalmazási területe, az építőipar mellett az ipar egyéb ágazataiban, sőt, háztartásokban is használják. Amire még ügyelni kell a beszerzésnél, az a feltüntetett árakhoz kapcsolódó mértékegység, a lágyhuzalt ugyanis más hasonló acélipari termékektől eltérően kilogrammban mérik.

Ha építkezési munkálatokhoz vagy egyéb célra fekete lágyhuzalt szeretne vásárolni, nálunk jó helyen jár! Cégünk, a Betonacél Szerelő Kft. gyorsan, megbízhatóan, kedvező feltételek mellett biztosítja Önnek a szükséges mennyiséget. Amennyiben szeretne többet megtudni termékeinkről és szolgáltatásainkról, látogasson el a www.betonacelszerelo.hu weboldalra, és kérje ajánlatunkat a +36-30-391-8914-es telefonszámon vagy a zita.ujhelyi@betonacelszerelo.hu e-mail címen!

Top